onsdag 27 februari 2013

HD-box krävs för finska kanaler

Vi har skrivit om detta tidigare och känner nu oss anmodade att förtydliga vad som gäller med de finska kanaler ånyo!

I enlighet med vårt utskick till 6500 hushåll och företag i Mariehamn i december 2012, http://www.mca.ax/resources/MCA%20National%20Geographic.pdf , övergår alla finska satellitkanaler till MPEG4 format vilket kräver HD-box för avkodning. Detta är inget vi önskar eller välkomnar men vi är naturligtvis tvungna att följa efter.

De flesta nyare tv:n har inbyggd HD-box emedan separataboxar är av gammalt format. Vi håller på att se över olika boxar som vi kan förmedla till de lokala tv-handlarna. Tyvärr är de flesta boxar som köps på nätet eller i Finland "pairade" vilket betyder att digitalkort och box skall "paras ihop". Detta system skulle medföra att alla befintliga apparater skulle upphöra att fungera i vårt nät och är därmed inget alternativ. Vi anser att det såkallade "CI+" systemet är fördyrande och krånglar till det för kunden som då inte kan flytta runt sitt digitalkort i fastigheten eller till andra fastigheter.

Låter det krångligt? Ja, det är det och vi beklagar verkligen att utvecklingen kräver att kunder måste byta boxar och investera i nya apparater.

För att "bromsa" effekten tar vi numera YLE1, YLE2 och YLEFEM från marknätet (Smedsböle) som ännu inte har övergått till MPEG4.

Följande kanaler kräver HD-box: YLE1 MPEG4, YLE Teema MPEG4, Nelonen MPEG4, MTV3 MAX MPEG4, MTV3 MAX Sport 1 MPEG 4, MTV3 MAX Sport 2 MPEG4 och MTV3 HD.

Tala med din lokala tv-handlare för tips och råd för bästa tv-upplevelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar