tisdag 11 mars 2014

Vad händer med TV?


Vad händer med TV? Netflix, Voddler, HBO, Smart TV, analogt, digitalt, HD, upphovsrätter och Åland! Vi får ofta frågor kring hur det blir med tv och vilken teknik/apparater som man skall satsa på inför framtiden. Om vi gnider stenhårt på kristallkulan så ser man ganska klart att upphovsrätter, avtal, direktsändning och stora tv:n med högupplöst bild styr framtiden. Vi har gjort flera kundenkäter där det framkommer att de flesta i Mariehamn ser på direktsända nyheter, sport, intressanta samhällsprogram samt dokumentärer och filmer från den svenska televisionen genom SVT och TV4. Dessa kanaler finns analogt i MCAs utbud och kan därmed ses enkelt, billigt och effektivt med endast tv och antennsladd. Det kan inte bli enklare än det! Skall det analoga försvinna? Faktum är att det nog lär dröja många år innan det svenska analoga utbudet försvinner från Åland då även Com Hem i Sverige med 1.8 miljoner hushåll tillhandahåller 15 analoga kanaler till alla anslutna kunder. Varför finns då inte de finska kanalerna analogt? Därför att det inte är tillåtet i enlighet med den finska medialagen som endast tillåter digital distribution.

MCA erbjuder alla anslutna tillgång till fri HDTV i alla rum, vilket får anses tämligen unikt, med överlägsen bildskärpa då det i HD-utsändningar finns 5 gånger mer pixlar vilket ger tex sportsändningar och naturfilmer en än mer spektakulär upplevelse ju större tv du har. Även här gäller direktsändning i enlighet med de avtal och upphovsrätter som existerar för Åland och Finland vilket medför "live-tv" även om du kan banda själv i din tv.s hårddisk eller på separat hårddisk, se banda enkelt alla dina favoritprogram! 

Med 13 analoga kanaler och 77 digitala kanaler varav 19 i HD-format kan du via din MCA-anslutning enkelt och billigt tillgodogöra dig det bästa som tv-världen tillhandahåller i dagsläget och även i framtiden där ju större tv du har bidrar till bättre tv-upplevelser.

Läs mer om HDTV >>>

Läs mer om bandbredd och produktutveckling >>> 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar