torsdag 31 oktober 2013

Godby AntennföreningsmedlemsmöteTack till deltagarna på Godby Antennföreningsmedlemsmöte i kväll. Mötesinbjudan handlade om samarbetsplaner mellan MCA och Godby Antennförening. Till vår förvåning deltog även Ålcoms VD och VD för Ålands Telefonandelslag som äger 50% i Ålcom på mötet. Röstningen om ett samarbete mellan MCA och Godby Antennförening sköts upp till vintern/våren 2014.

MCAs förslag till samarbete är enligt samma princip som redan sker med Vikingaåsens Antennförening i Jomala där antennföreningen hyr ut nätet till MCA som driver det och levererar samma utbud och priser som i Mariehamn. Läs mer >>>. Kunden behöver inte skaffa ny utrustning och kan fortsätta se analog-tv utan box i alla rum eller fri digital-tv med samma box som tidigare i alla rum. Samarbetet bygger på att öka utbudet och service till kunderna utan prishöjningar.

Ålcoms erbjudande gick ut på att lägga ner Godby Antennförening och att alla anslutna skall köpa nya IPTV boxar till alla sina tv:n i hemmet för att fortsättningsvis kunna se på tv. Enligt detta förslag kan kunden inte välja annat än Ålcom för tv-tittande. Enligt Ålcoms egen Facebook sida kan de inte garantera HDTV till alla kunder vilket är något som MCA kunderna i Mariehamn och Jomala njuter av varje dag.

Den demokratiska röstningen om ett samarbete följer alltså under vintern/våren 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar