onsdag 12 februari 2014

Varför kan inte ålänningar se vinter-OS på svenska TV3?


Pga vinter-OS får vi väldigt många frågor kring varför inte ålänningar kan se vinter-OS från svenska TV3. Vi behöver förtydliga budskapet att Viasat enligt uppgifter har köpt vinter-OS för ca 250 miljoner SEK för endast landet (region) Sverige. Detta avtal ger inte Viasat rätt att sända OS i Finland där YLE har köpt rättigheterna. Eftersom Åland tillhör landet Finland är det YLEs utsändningar som gäller för Åland. Det spelar ingen roll vilka upphovsrättslagar som råder i de olika länderna då det är avtalen mellan producent och distribution som gäller i dessa fall. De som bäst förklarar hur detta är uppbyggt är SVT, plockat från deras webbsida ""
"Exempel på blockering utomlands
Ulrika bor i Norge. Ulrika kan se SVT på TV, men på grund av att rättigheterna är annorlunda när ett program publiceras på internet kan hon inte se vissa program på SVT Play.
Cissi bor i USA. Hon vill se SVT:s egen produktion Mästarnas mästare på SVT Play. På grund av att programidén tillhör någon annan får vi tyvärr inte visa Mästarnas mästare utomlands." . Läs mer >>>        
Här gäller även förbud för eftersändning, reproducering, lagrande för annans räkning eller på något annat sätt förvanskande av utsändning.
Vi hoppas att detta förklarar varför TV3 blir svart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar